Ludvig Åbergs fina gest till Eslövs ungdomar – efter vinsten på Idrottsgalan

Under måndagens Idrottsgala fick Ludvig Åberg motta utmärkelsen årets nykomling. Därmed fick Åberg även ta emot Hejapriset på 50 000 kronor som delades ut i samarbete med Svenska Spel, Idrottsgalans huvudsponsor. Åberg väljer nu att skänka prispengarna till Eslöv Golfklubb där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Det ger klubben fler möjligheter och kan vässa till saker och ting så att vi får fler och fler duktiga juniorer, säger Ludvig Åberg.

På måndagens Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Bland andra fick Ludvig Åberg ta emot utmärkelsen årets nykomling. Åberg fick därmed även ta emot Hejapriset som delades ut i samarbete med galans huvudsponsor Svenska Spel. Hejapriset innebär att Åberg får 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings ungdomsverksamhet.

– Min tanke med juniorverksamheten i Eslöv är så att vi kan få fler juniorer och knattar att tycka golf är lika roligt som jag tycker. Jag ser gärna att fler juniorer spelar, tränar och tävlar mer och jag tror att det här priset kan hjälpa till att skapa förutsättningar för det, säger Ludvig Åberg.

Eslöv Golfklubb är både stolta och tacksamma.

– Vi är oerhört stolta att Ludvig är medlem i Eslövs GK. Ludvig har alltid visat att han bryr sig om klubben och det här uppskattar vi verkligen. Tack Ludde, säger Johan Hjertberg klubbchef, Eslöv GK.

Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten av att ge tillbaka till ungdomsidrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Under Idrottsgalan känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till föreningar som betyder mycket för dem. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Jimmy Sandberg.